Forum do blogu http://nasze-magiczne-stado-wilkow.blog.onet.pl/
Dwa Lata Po Zgubie Aviry Znalaz³a Sens ¯ycia
...Szybciej...szybciej-mówi-Nie dam rady
Odwraca siê i patrzy, biegn± za ni± 3 wilki.Avira ucieka razem z rodzicami.Gdy wilki ju¿ s± za ni± ojciec ich atakuje, matka mówi:
-Uciekaj!Ratuj siê!
-Mamo, nie!
-Uciekaj!
Wilczyca odwróci³a siê i pobieg³a w strone ojca. Avira zacze³a uciekaæ, gdy by³a ju¿ wystarczaj±co daleko spojrza³a za siebie, lecz to co zobaczy³a zosta³o jej w pamiêci.Zobaczy³a martwych rodziców, i w¶ciek³e wilki...krzykne³a:
-Nie!!!Mamo!
Avira obudzi³a siê ca³a spocona.
-Musze co¶ z sob± zrobiæ-my¶li-Pobiegne gdzie¶, gdzie nie mog± mnie nawiedzaæ te wilki.
Wilczyca zacze³a biec, stane³a dopiero przy jeziorze w "Zakazanym Lesie". Zacze³a piæ wode, gdy nagle za krzaków us³ysza³a szmer...
Wilczyca szybko odskoczy³a od jeziora
-Nie bój siê, nie zrobie ci krzywdy. Moge ci pomóc!- powiedzia³ wilk-Jestem Vento! A ty?
-Jestem Avira, ale ty nic nie rozumiesz! Ja chce byæ sama.
Wilczyca pobieg³a g³êbiej w Las.Vento próbowa³ j± powstrzymaæm lecz nie da³ rady.
-Oni nic nie rozumi±!-my¶li zap³akana Avira-Nic, a nic!
Niebieska Wilczcyca obieg³a w g³±b lasu.Bieg³a tak godzinami, gdy nagle uderzy³a g³ow± o kogo¶, kogo siê nie spodziewa³a.
-Eeee...Co?! Wilko³ak?! Ratunku!
Wilczyca zacze³a biec w strone z której bieg³a, oszala³y wilk nie wiedzia³ co zrobiæ.Nagle zza krzaków wybieg³ Vento, zacz±³ warczeæ i ¿uci³ siê na wroga.Lecz reakcja wilko³aka by³a dziwna...
-A³a pu¶æ mnie!
-S³ucham?!
-Pu¶æ mnie!-powtórzy³
Vento pó¶ci³ wroga.
-Dlaczego goni³e¶ Avire?!
-Chcia³em jej zadaæ pytanie!-t³umaczy siê-Stworzymy w³asne stado?
-Jestem za!-Krzykn±³ Vento
Ch³opcy spojrzeli na Avire.
-No dobrze,dobrze...
Wilki zacze³y siê cieszyæ
-Ale pod jednym warunkiem!
-Jakim?
-Ja Bêdê Alf±!
-Zgadzamy siê!
Wilk zobaczy³ odchodz±ce wilki szybko pobieg³ za nimi nie patrzy³ prze siebie ale w bok i nagle... waln±³ ³ebkiem w drzewo- A£A- powiedzia³ i pomkn±³ dalej jak ju¿ znalaz³ wilki powiedzia³ i - Elo kochani sz³ysza³em ¿e robicie stado mogê do³±czyæ?-
Ostatnio edytowany przez Kazan (2010-08-22 06:48:32)